EcoFlush - den extremt snålspolande WC:n som sparar 80% vatten!

EcoFlush

Från 5.800:-


Jafo WC-stos för kombinerat avlopp beställs separat. (RSK 3106664)

EcoFlush™

EcoFlush är toaletten som känns som en vanlig toalett, men som använder extremt låga spolvolymer! Med en dubbel spolfunktion och en urinskål i främre delen av toaletten så sparar den upp till 80% vatten. EcoFlush används främst till septiktankar, områden där man behöver spara på vattnet och till miljömedvetna hushåll i hus eller lägenhet.

  • Den "super-snålspolande" WC:n som sparar 80% vatten!

  • Färre tömningar av avloppstanken!

  • Kan spola under 1 liter / snitt!

  • Separat eller kombinerat avlopp!

  • Godkänd även av kustkommunerna som har enlitersregel!   


5.800 SEK (EcoFlush) 
6.250 SEK (EcoFlush + Jafostos)
(Rek. ca priser)


Med EcoFlush till en 3000L tank så finns möjligheten att tömma tanken ca 1-2 gånger per år! På bilden är EcoFlushen monterad med en Jafo-stos till en Cipax 3000L tank. Den har ett smidigt lock i nivå med gräsmattan. RSK 625 11 90. Läs mer >


En vanlig toalett - som förbrukar 80% mindre vatten!

En vanlig toalett brukar använda ca 6 liter vatten. En stor och onödig mängd vatten som oftast är helt överflödigt. Nuförtiden finns det även dubbelspolande toaletter som kallar sig "snålspolande", som spolar 3 och 6 liter (liten/stor) spolning eller 2 och 4 liter. EcoFlush går mycket längre än så. Tack vare en unik design i tank, spolkanaler och i skålen så spolar den bara 0,3 och 2,5 liter (liten/stor). Det ger ett genomsnitt på under 1 liter per spolning!


Liten spolning ca 0,3 L
Lilla spolknappen används vid urinering. Trycks in kort 1 sekund. 

Stor spolning ca 2,5 L
Stora spolknappen används vid fekalier. Trycks in kort 1 sekund. 

Spola bara där det behövs. 

Den genomsnittliga personen gör ca 6 toalettbesök per dag. Där endast en av dem är fekalier och fem av dem är urin. Att bara spola rent urin kräver mycket lite vatten, och därför är det smartaste sättet att spola att fokusera på det som behövs och inte skölja hela skålen med vatten. Eftersom EcoFlush är urinsorterande, så krävs det ännu mindre vatten för att få rent. Den lilla spolningen kommer från den främre halvan i urinskålen och rinner över kanten till avföring utlopp. Viktigt är att vattnet sköljer över kanten för högsta möjliga hygien. Räknar man med 5 spolningar på 0,3 l, och 1 på 2,5 liter blir genomsnittet ca 1 liter / spolning. 


Exempel på EcoFlush till 3000 liters septiktankar.

Att byta till en EcoFlush gör att du kan minska antalet tömningar med upp till 80%! Här ser du möjligheterna med 1 eller 2 tankar. I båda fallen sparas lika mycket vatten. Vanligast är att leda både urin och fekalier till samma tank. Se då till att beställa med en Jafo-stos (RSK nr 3106664). 

Gemensamt avlopp med WC-stos som sammanför urinslangen med 110-avloppet bakom toa-stolen. (vanligaste alternativet). 

Separata septiktankar för urin och fekalier. Urinavloppet leds med 50 mm rör till en tank, och 110-avloppet leds till en andra tank.