Jafo WC-stos för kombinerat avlopp beställs separat. (RSK 3106664)

EcoFlush™

EcoFlush är toaletten som känns som en vanlig toalett, men som använder extremt låga spolvolymer! Med en dubbel spolfunktion och en urinskål i främre delen av toaletten så sparar den upp till 80% vatten. EcoFlush används främst till septiktankar, områden där man behöver spara på vattnet och till miljömedvetna hushåll i hus eller lägenhet.  

  • Sparar 80% vatten
  • 1 liter / spolning i snitt
  • Standard 110-avlopp 
  • Urinsorterande
  • Separat eller kombinerat avlopp

5.800 SEK
(rek ca pris)

Dela på:


En vanlig toalett - som förbrukar 80% mindre vatten!

En vanlig toalett brukar använda ca 6 liter vatten. En stor och onödig mängd vatten som oftast är helt överflödigt. Nuförtiden finns det även dubbelspolande toaletter som kallar sig "snålspolande", som spolar 3 och 6 liter (liten/stor) spolning eller 2 och 4 liter. EcoFlush går mycket längre än så. Tack vare en unik design i tank, spolkanaler och i skålen så spolar den bara 0,3 och 2,5 liter (liten/stor). Det ger ett genomsnitt på under 1 liter per spolning!


Spola bara där det behövs. 

Den genomsnittliga personen gör ca 6 toalettbesök per dag. Där endast en av dem är fekalier och fem av dem är urin. Att bara spola rent urin kräver mycket lite vatten, och därför är det smartaste sättet att spola att fokusera på det som behövs och inte skölja hela skålen med vatten. Eftersom EcoFlush är urinsorterande, så krävs det ännu mindre vatten för att få rent. Den lilla spolningen kommer från den främre halvan i urinskålen och rinner över kanten till avföring utlopp. Viktigt är att vattnet sköljer över kanten för högsta möjliga hygien. Räknar man med 5 spolningar på 0,3 l, och 1 på 2,5 liter blir genomsnittet ca 1 liter / spolning. 

static1.squarespace2.png

Gemensamt avlopp med WC-stos.  

Separat urinavlopp.