EcoVac - den snålspolande och extremt miljövänliga vakuumtoaletten.

EcoVac®

Från 19.225:-

(Obs, avloppstank ingår ej)


ecovac_base_översikt.png

Så funkar EcoVac

EcoVac® är den smarta vakuumtoaletten som gör det möjligt att använda vattentoalett där det annars inte är möjligt. Perfekt för det enskilda avloppet som kräver en snålspolande toalett, eller där du vill slippa tömma tanken mer än 1 gång per år. 


Extremt snålspolande med 0.6 liter!  

Vakuumtoalett med vattenspolning!   

En 3000L tank töms bara 1 gång per år! 

Unikt vakuumsystem!EcoVac BASIC tillsammans med en 3000-liters tank som ligger nedgrävd på tomten. Vakuumenheten sitter i tornet ute på tanken. Kan räcker till ca 3000 toalettbesök (tömning ca 1 gång per år för permanentboende normalfamilj). 

EcoVac BASIC till en 1250 liters-tank som står ovan jord, t.ex bakom huset (tar upp drygt 1 kvm). Vakuumenheten sitter på tanken. Räcker till ca 1000 toalettbesök. 

Läs mer om EcoVac Mini >


... och den används precis som en vanlig vattenspolande WC!

EcoVac® vakuumtoalett används precis som en vanlig toalett – men använder extremt lite spolvatten. När toaletten spolas, transporteras avfallet hela vägen till tanken direkt. Tack vare att avloppsledningarna alltid är tomma och att transporten sker med luft, så är de extremt låga spolvolymerna möjliga. EcoVac® spolar cirka 0,6 liter, vilket är 90% mindre än vanliga toaletter (6 Liter). Den patenterade vakuumenheten FAMILY® används bara i några sekunder vid spolning, och är därför otroligt energieffektiv med ca 5 KWH energiförbrukning per år. Det blir ca 5-10 kr i driftskostnad per år! 


Spolvolym på EcoVac jämfört med vanliga toaletter!

"Det unika EcoVac-systemet är som en blandning av en flygplanstoalett och en vanlig vattenspolande WC. Med den patenterade vakuummotorn FAMILY spolas avfallet ut till behållaren på några sekunder. Toalettsystemet förbrukar extremt lite minimalt med vatten (0,6 L), extremt lite energi och med känslan av en helt vanlig toalett!"