EcoFlush
- extremt snålspolande WC under 1 liter!

ecoflush-square.jpg

"En riktigt spoltoalett - som förbrukar 80% mindre vatten!"

– Den "super-snålspolande" WC:n som sparar 80% vatten!
– Färre tömningar av avloppstanken!
– Kan spola under 1 liter / snitt!
– Separat eller kombinerat avlopp!
– Godkänd även av kustkommunerna som har enlitersregel!

5.800 SEK (EcoFlush), 6.250 SEK (EcoFlush + Jafostos), (Rek ca priser)

ecoflush-top-badrum.jpg

Unik toalett på marknaden!

EcoFlush unika design delar upp urinen till den främre delen och gör det möjligt att förbruka extremt lite vatten.

Video gjord av Scandinavian Water Saving Products i Sydafrika.

EcoFlush jämfört med vanliga WC

Antal liter i spolning i snitt. Räknat på Boverkets normer 6 toabesök per dag/person varav 5 är urin.

"EcoFlush är otroligt miljövänlig och ekonomisk. En revolutionerande design som sparar mängder med vatten. Och den kostar som en vanlig toalett..."

Spara pengar genom att använda EcoFlush till en sluten tank.

EcoFlush är toaletten som känns som en vanlig toalett, men som använder extremt låga spolvolymer! Med en dubbel spolfunktion och en urinskål i främre delen av toaletten så sparar den upp till 80% vatten. EcoFlush används främst till septiktankar, områden där man behöver spara på vattnet och till miljömedvetna hushåll i hus eller lägenhet. Om du använder EcoFlush till en septiktank eller enskilt avlopp så kan du spara mycket på ekonomin med färre tömningar av tanken. De flesta har sparat in sin EcoFlush på 3-6 månader!

 

"EcoFlush är den mest sålda urinsorterande toaletten med över 10.000 nöjda kunder." 

 
ecoflush_flushing.jpg

Spola bara där det behövs.

Den genomsnittliga personen gör ca 6 toalettbesök per dag (enligt Boverkets normer). Av dem är endast 1 av fekalier och 5 av dem är urin. Att bara spola rent urin kräver mycket lite vatten, och därför är det smartaste sättet att spola att fokusera på det som behövs och inte skölja hela skålen med vatten. Eftersom EcoFlush är urinsorterande, så krävs det ännu mindre vatten för att få rent.

Lilla spolningen ≈ 0,3 Liter:
Den lilla spolningen kommer från den främre halvan i urinskålen. Den sköljer rent urinskålen och det inbyggda vattenlåset och rinner över kanten till resten av skålen. EcoFlush lilla spolning sköljer över den lilla kanten, vilket är helt nödvändigt för att hålla högsta möjliga hygien på en urinsorterande toalett.

Stora spolningen ≈ 2,5 Liter
Den stora spolningen använder ca 2,5 liter och sköljer rent hela toalettskålen inklusive främre delen och det inbyggda vattenlåset. Den stora spolningen liknar den på vanlig toalett men använder mindre vatten tack vare bland annat specialdesignade spolkanaler inuti porslinet.

Hur man räknar:
En vanlig spoltoalett förbrukar ca 6 liter vatten per spolning. En stor och helt onödig mängd vatten. Nu för tiden finns också så kallade "dubbelspolande" toaletter som förbrukar 3/6 eller 2/4 liter. EcoFlush går mycket längre än så. Tack var en unik design i tanken, spolkanalerna och i skålen, så förbrukar den endast ca 0,3/2,5 liter. Det ger ett snitt på under 1 liter per spolning! En revolution inom vattenbesparing!

combined-outlet.jpg

Gemensamt avlopp (populärast)

Gemensamt avlopp med WC-stos som sammanför urinslangen med 110-avloppet bakom toa-stolen. Det här är de vanligast alternativet för att använda EcoFlush och gör det möjligt att använda den överallt där en vanlig toa har varit installerad. Kom ihåg att beställa en Jafo-stos! Se bild ovan! (RSK 308 01 99).

översikt_ecoflush6.png

Separata avlopp

Separata septiktankar för urin och fekalier. Urinavloppet leds med 50 mm rör till en tank, och 110-avloppet leds till en andra tank.