Urinseparerande toaletter

ecodry_urinsorterande

EcoDry urinsorterande torrtoalett.

EcoDry urinsorterande torrtoalett. Enkelspolande, ca 0,1 liter per spolning. Spolning sker endast i urinskålen.
Läs mer >

ecoflush_urinsorterande

EcoFlush urinsorterande vattentoalett.

EcoFlush urinsorterande vattentoalett. Dubbelspolande 2,5 l och 0,3 l. Lilla spolningen "sköljer över" kanten från urinskålen till stora utloppet.
Läs mer >

EcoVac urinsorterande vakuum-WC.

Kanske världens mest snålspolande toalett? Dubbelspolande, ca 0,6 l och 0,1 l. Lilla spolningen spolar endast av urinskålen. Läs mer >

Urinseparerande WC-stolar med unika egenskaper!

Genom att använda en urinsorterande WC så effektiviserar man till att kunna spola så lite vatten som möjligt. En person gör i snitt 6 toalettbesök per dygn. Eftersom 5 av 6 toalettbesök bara innehåller urin, så räcker då den lilla spolningen i urinskålen 5 av 6 gånger. Snittet per spolning blir då ca 1 liter i en EcoFlush, vilket är 70-80% mindre än alla vanliga toaletter på marknaden! EcoFlush spolning och inbyggda vattenlås är helt unika. För ännu mindre spolning finns EcoVac Sorterande Vakuum-WC, eller fritidstoaletten EcoDry.

Nyhet med inbyggt vattenlås!
Nu är det ännu enklare att både installera och använda våra urinsorterande WC-stolar. Vattenlåset är placerat framme under urinskålen och gör att man slipper installera något annat vattenlås till urinavloppet. Det är också enkelt att skölja urinavloppet med vatten genom att lyfta på locket och skölja med t.ex en slang.


Wostman introducerade urinsorteringen i Sverige för ca 25 år sedan och har sedan dess utvecklat och förfinat nya versioner och helt nya toaletter. Våra urin-sorterande WC-stolar har sålts i många länder genom världen och har hittills producerats i ca 10.000 exemplar. 

Se hur mycket vatten du sparar med våra Eco-toaletter. Klicka här!