Miljöteknik, innovation och kretslopp. 

På Wostman uppfinner och tillverkar vi produkter som är anpassade för kretsloppet - och som har möjligheten att göra världen lite bättre. En av våra målsättningar är att göra världens mest snålspolande toaletter. Med innovativ design på insidan, men som fortfarande ser ut och känns som en toalett ska på utsidan. Samma användning men nya möjligheter. Alla våra produkter är utformade för att uppnå högsta möjliga komfort och hygien,  vara lätta att installera och använda, samt att följa ekologin i varje steg av processen.

Designade och monterade i Sverige. 

Huvudkontor utanför Stockholm
Huvudkontoret ligger i Saltsjö-Boo, 15 km utanför Stockholm stad, där utveckling och viss montering sker. Övrig montering och tillverkning sker på olika platser i Sverige och i Kina. Huvudsakligen produceras porslinet i Kina, och resten av komponenterna och montering av toaletter sker i Sverige. Vi har idag representanter i olika delar av världen och medverkar i eko-projekt i länder som Australien, Sydamerika, Afrika, m.fl. Vi exporterar kontinuerligt till länder som Norge, Finland, Denmark, USA, Japan, Australien, Frankrike, m.fl. 
 
Patent
Wostman innehar patent på EcoVac® FAMILY/EXTEND - en unik vakuumenhet som främst används för vakuumspolande toaletter, och på Control-P™, ett material för att rena avloppsvatten från fosfor och bakterier.  
> Certifieringar och Patent

Företagsfakta

Organisationsnummer: 556451-8701
VAT nr: SE5564518701

Info om vår Integritetspolicy

För exempel på installationer, referensanläggningar och nöjda kunder. Klicka här!


Företaget

Wostman Ecology AB är det svenska miljöföretaget som utvecklar och tillverkar miljötoaletter och moderna avloppslösningar för enskilda hushåll. Vi är ledande på "alternativa" toaletter som möjliggör användning av vattenspolande toaletter där det annars inte är möjligt. Vi utvecklar och arbetar med avloppslösningar som främjar naturen och som varken behöver kemikalier, el eller återkommande hantering. 

Alla våra produkter har 3 fokus:

  • Maximal komfort och hygien.

  • Enkla och logiska att installera och använda.

  • Kretsloppet.

Exempel på våra produkter är vattentoaletter med vakuumteknik, produkter för avloppsrening, och fosforbindande material för behandling av fosfor och bakterier i avloppsvatten. 

Mats Wolgast, professor vid Uppsala Universitet och en av grundarna till Wostman Ecology har skrivit en artikel om Miljövänliga VA-system. För att ta del av den, klicka här!


Ledande på snålspolande och urin-sorterande toaletter sedan 1991. 

1991 bildades WM-Ekologen AB som senare bytte namn till Wost Man Ecology (Wostman Ecology). Vi har utvecklat och producerat vakuum-, torr-, och urin-separerande toaletter under lång tid. EcoFlush (tidigare WM-DS) har sålts i 10.000-tals exemplar till Sverige och andra delar av världen. 

Vill du veta mer? Kontakta gärna oss på:
pierre@wostman.se
070-4837574