Så funkar en EcoVac vakuumtoalett!

Ecovac+basic+3000L+Cipax+sidovy2.jpg

EcoVac® är en riktig vakuumtoalett.

Den fungerar ungefär som en blandning av en flygplanstoalett och en vattentoalett. Den har vatten i toalettskålen, men inget vatten i ledningarna. När toaletten spolas, transporteras avfallet hela vägen till tanken direkt. Eftersom avloppsledningarna alltid är tomma och att transporten sker med luft, så är de extremt låga spolvolymerna möjliga. Eftersom EcoVac har vatten i toalettskålen och ingen annan motor eller liknande inne i huset så känns den precis som en vanlig toalett. Och är lika hygienisk och hållbar i många år framåt.

Pris från 22.900 SEK

Inne i huset så finns endast toalettstolen.

EcoVac är Vakuum-WC:n med vattenspolning och hemmastandard! Inne i huset så finns endast toalettstolen. Den används precis som en vanlig toalett, men har ingen vattentank i sig, utan vattnet i skålen återfylls efter varje spolning direkt från vattenledningen.

Styrs med en smidig styrbox!

Vid elskåpet eller annan passande plats i huset så monteras styrboxen. I den justeras spolmängd och vakuumtid. Och den är kopplad till toaletten och vakuumenheten.

EcoVac är en riktig vakuumtoalett. Tänk dig att den fungerar ungefär som en blandning av en flygplanstoalett och en vattentoalett.

Fördelarna med att välja med EcoVac vakuumtoalett!

  • Extremt snålspolande 0,6 Liter per spolning (90% vattensparande som motsvarar 30 liter mindre per person / dag)

  • Riktig vattentoalett - Komforten av en riktig vattentoalett av porslin går inte att slå.

  • Riktigt vakuum - Sekundsnabb transport hela vägen ut till tanken. Rörledningarna är annars tomma vilket minimerar risken att det ska frysa.

  • Funkar med olika typer av uppsamlingsenheter! - De flesta typer av avloppstankar eller t.ex den bioenheten ”BOSS:2” från Wostman där tankar inte är tillåtna. Kolla vilka regler som gäller i din kommun. Kan också installeras på din gamla tank.

  • Extremt energisnål - Vakuumenheten används bara i några sekunder när man spolar. Energikostnad cirka 10 kr per år! Förbrukar ungefär samma energi per år som en eltoalett/förbränningstoalett gör på ett enda toalettbesök.

  • Driftsäker - EcoVac® är speciellt utvecklat för att hålla högsta driftsäkerhet. Inga ventiler eller skärande pumpar som avfallet ska passer genom.